6 januari 2012

Een bewogen jaar

Alweer bijna een week in het nieuwe jaar. Wat vliegt de tijd.

Uiteraard wensen wij iedereen een geweldig en vooral gezond 2012.
Dat al jullie dromen mogen uitkomen dit jaar.

Voor ons was het afgelopen jaar vooral een enerverend, emotioneel en best wel stressvol jaar.  Een jaar waarin Michou (eind)examens deed, een jaar waarin ze moest beslissen wat ze daarna wilde gaan doen en waar, het jaar van feestjes en (trouw)partijen, het jaar waarin (o)pa K. -met succes- een zware operatie onderging maar vooral het jaar waarin we definitief te horen kregen dat we nog een keer uitgezonden werden en dus weer gingen verhuizen. Thailand werd het deze keer. 'n Spannende maar zeker ook een moeilijke tijd.

Want het klinkt allemaal wel erg avontuurlijk en geweldig dat wonen in het buitenland, op al die mooie, verre en zonnige locaties, maar voor ons betekent het ook steeds weer een hoop onzekerheid. Weer je spullen inpakken, weer afscheidnemen van huis, vrienden, school en werk. Het weer opnieuw moeten aanpassen aan een andere cultuur, land en taal en het wederom nieuwe vrienden moeten maken en een school en (t)huis vinden. En al hebben we dit inmiddels als gezin vaker gedaan, helemaal wennen doet het nooit. Het is elke keer weer anders en dat kost ergens een hoop energie. Het expat leven is best een onrustig leven. Maar zeker niet saai!  En we voelen ons dan ook echt wel bevoorrecht.

En zo zitten we dus via Zuid-Amerika, het Midden Oosten nu in Azie. En het hele gezin is nog steeds bij elkaar want Michou besloot in Thailand te gaan studeren, en we hebben zelfs gzinsuitbreiding in de vorm van onze boxer hond Dinkel genomen. 

Na een wat vreemde start hier (o.a. door de overstromingen) komen we nu wat in rustiger vaarwater. Michou heeft een mooie studenten 'kamer' en vindt rustig haar draai op de Universiteit. Mats doet het ook goed en had een mooi rapport ondanks dat hij aardig moest wennen op zijn nieuwe school en zijn oude vrienden mist. We zijn dan ook behoorlijk trots op onze kinderen.  Ze doen het toch maar weer. Verder kregen we ons eerste bezoek in Bangkok - fotoverslag moet nog steeds volgen - en genoten we zelf ook van een korte vakantie. Mats ging 2 weken terug naar Dubai en vierde kerst en Oud & Nieuw daar bij zijn vrienden en Rob, Michou en ik vertrokken voor 4 dagen naar de kust. Heerlijk, dat hadden we echt even nodig en we zijn dan ook lekker uitgerust en bijgetankt teruggekomen.



We hadden in Rayong een kamer in het Tamnanpar Resort geboekt.  Een prachtig, soort Eco style resort waarin je je in de jungle waant. Van hieruit reden we via een prachtige kustweg richting Klaeng naar het privestrand (aka Coca Cola beach) van Rayong Diving Center. Hier hadden Rob en Michou wat duiksessies geboekt en genoot ik ondertussen van zon, zee en strand en een heerlijke Thaise massage! Wat een super locatie daar!

Toen bleek dat de duikclub een oudejaarsfeest op het strand organiseerde hoefden we dan ook niet lang na te denken en hebben we kaartjes gekocht. En zo luidden we op spetterende en Thaise wijze het oude jaar uit.

Inmiddels zijn we allemaal weer thuis, en ook Dinkel is ook weer terug van haar logeeradres. Rob en Michou zijn alweer volop aan het werk en volgende week begint ook Mats' school weer. Het 'gewone', dagelijkse leventje kan beginnen.

Welkom 2012!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ziet dat er allemaal leuk en gaaf uit, daar wil ik ook wel eens (ooit) naartoe...--Beetje Pipa achtig zo te zien-- erg leuk hoor...iets om te onthouden...!!Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn, en het "gewone" leven weer zijn aanvang neemt.Iedereen weer op zijn -eigen- plekje, maar kan wel goed zien op de foto's, dat Michou (staat overal lachend op), Rob en jij Sal, genoten hebben daar in den vreemde...Happy New-Year...Groet van Margreet

Anoniem zei

Dat is weer eens iets anders dan die rotjes bij ons. Leuke manier om oud/nieuwjaar te vieren. Zo'n lodge lijkt me heel leuk om een paar dagen door te brengen. En dan zo in een bloot truitje, hier waai je uit je kruis, dag in dag uit storm. Hier is ook alle kersttroep opgeruimd, was ik ook wel zat na een paar weken. En nu begint het gewone leven weer. groet Nanny

Sisely.nl zei

Petje af voor jullie, hoe jullie het leven in een andere land steeds maar weer op pakken.Het is ook niet niks. Voor jullie gelukkig nieuw jaar.

Petra zei

Thailand staat hoog op mijn wenslijstje. Als ik die foto's zie helemaal! De soep, die ik gisteren had, heet Tom Klong Goong

Anoniem zei

Welkom thuis weer, al zal de rust van korte duur zijn met de volgende loge's op komst.
Zoals Nan al zei, het jaar is hier stormachtig begonnen en Groningen heeft ook zijn overstromingen; niks Thais aan dus.
Plien.

Anoniem zei

Heerlijke foto's! Wel apart idd, de jaarwisseling vieren op het strand.
Voor jullie allen nog de beste wensen!!

X Sanne

Marie zei

wat een heerlijke beach fotos! een welverdiende vakantie, want een bewogen jaar dat hebben jullie zeker gehad! jullie ook de beste wensen voor 2012! lieve groet uit Zug!

Margreet zei

Knap hoor, hoe de kinderen dat toch steeds weer doen, dat verhuizen. Maar voor jou valt het ook niet mee. Man en kinderen zijn bezig en daar zit je dan, als de boel is uitgepakt. Je doet het toch maar steeds weer.
Heerlijk dat jullie zo genoten hebben van de korte vakantie. Dat heb je dan echt even nodig. De foto's zien er erg leuk en gezellig uit. Ik wil ook naar Thailand!
Happy New Year!

Kristel Holsbeek zei

Idd een expat zijn is niet evident en kost heel veel energie!! Jullie doen het maar weer!! Veel succes!!
Wat een prachtige fotos van de resort!!

Nicky zei

Het was me inderdaad het jaartje wel! Petje af hoe jullie je er steeds weer doorheen slaan.